Вижте всички статии

Mood board или от къде идва вдъхновенито

Mood board или от къде идва вдъхновенито

Тениската е една от тези дрехи, които винаги си купуваме без значение от сезона и без дори да имаме нужда. Тениската е любов от пръв поглед- грабне ли ти вниманието, става твоя без дори да имаш ясна идея с какво да я съчетаеш и кога дя я облечеш. В същото време, това е и дрехата, която носим най-дълго и най-често. Съчетава се лесно с дънки и поли, можем да я носим и зимата под суичър или сако.

 

 

Ето защо, когато създаваме нашите тениски Cliché Reborn, отделяме специално внимание на целия процес. Първата стъпка е създаване на така наречения Mood Board, или дъската, от която черпим вдъхновение.  А то може да бъде всичко- от сутрешната чаша кафе, през цветовете на падащите листа, до настроението, което ни носи зараждащата се утрин. В модела Cliché Paradise, изходихме от чувството, което изпитваме рано сутрин- когато изгревът е в изгарящо оранжево, когато още първата глътка кафе ни подканва да изживеем деня пълноценно.

 

При втората стъпка, създаването на дизайна на щампата, използвахме основните акценти в mood board-a ни и синтезирахме основният мотив: Cliché Philosophy of Life. Философията на живот, която ни подтиква от изгрев до залез да изживяваме всяка секунда пълноценно- от работния ден, през времето със семейството, до откраднатите минути за себе си, отдадени на любимия на всяка жена шопинг в Cliché Paradise.

При третата стъпка- изборът на подходящ плат, се вземат предвид не само цветовете от Mood board-a, но и самите материи. Осъзнаваме, че тениската никога не излиза от мода, за това избираме внимателно памучно трико, което е не само комфортно, но и устойчиво във времето. Съобразяваме цветовете с актуалните за сезона, но и избираме такива, които могат да носят и след години. 

 
Следва скица на силуета, разработването на кройката, прошиването на различни мостри във варианти на цветове и силуети, фитинги, корекции, нова мостра, отново корекции, финална мостра, планиране, снимки, производство....  Но за целия производствен процес, ще разкажем скоро...

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари